Bloggar har fått mäniskor att skriva

Lars Melin i SvD på nationaldagen, om svenska språket. Slutkläm i artikeln:

”Men framför allt är det datoriseringen som givit språket en skjuts som ingen skola eller folkbildning någonsin förmått. På 1980-talet gjorde Siv Strömquist en undersökning av svenskars skrivvanor på fritiden. Det blev ett ömkligt resultat: vi fyllde i stort sett bara i blanketter, och en och annan spritsade ett grattis på en tårta. Nu – en generation senare – skriver privatpersoner på sin fritid sannolikt fler ord i bloggar, på Facebook, på Twitter, i chattar, och i sms än den samlade ordmängden i dagstidningar och böcker. Vårt skriftspråk har aldrig varit så levande.”
Svenskan det svenskaste som finns, 6 juni 2013 (min fetstil)

Det här inlägget postades i Språk och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bloggar har fått mäniskor att skriva

  1. Pingback: Pantad, korkad, sänkt … : Blind Höna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *